September 29, 2023

Clarkkent löysi päihdekuntoutuksesta aiheen vimmaiselle singlebiisille

Tiedote – Vapaa julkaistavaksi heti

Yhtyeen uusi single Death After Life julkaistaan 29.9.2023

Kansainvälistä mainetta niittänyt helsinkiläinen punkrock-yhtye Clarkkent julkaisee toisen singlensä Death After Life tulevalta viidenneltä studioalbumiltaan. Samaan aikaan päivänvalon näkee myös biisistä tehty tiukka musiikkivideo.

Clarkkentin solistin ja basistin Jaakko Rikon kirjoittama Death After Life kertoo kuolemasta ja haastaa ajatuksia siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

”Kirjoitin biisin ollessani päihdekuntoutuksessa. Kävin läpi todella vaikeaa elämänvaihetta ja siellä jauhettiin jatkuvasti jostain korkeammasta voimasta. Se ei vastaa käsitystäni, miten homma meidän nisäkkäiden kohdalla toimii. Tarkoitan, että uskotaan johonkin jumalaan tms. yliluonnolliseen. Sitä asiaa ehti kyllä pohtimaan aivan riittävästi vitutukseen asti. Ei ole elämää, saatika taivasta kuoleman jälkeen. Se on siinä. On vain lihasta, verestä ja paskasta koostuva kuori, jonka madot lopulta syövät kuopassa, tai se poltetaan tuhkaksi. Kuntoutuksen aikana ei saanut käyttää mitään soittimia, mutta aivojen syövereissä biisistä muodostui mielestäni todella tykki”, Rikko kuvailee.

Bändin neljättä levyä Stranger Than Fiction on striimattu Spotifyssä yli miljoona kertaa. Yhtye on tehnyt useita Euroopan kiertueita ja on soittanut monien maailmanluokan yhtyeiden (mm. Good Riddance, Biffy Clyro) kanssa. Clarkkentin tavoitteet ovatkin korkealla.

”Tähtäämme kansainvälisen punkrockin korkeimmalle aallonharjalle. Ja tiedämme tasan tarkkaan, mihin pystymme.”, naurahtaa Rikko.

Clarkkent on vastikään signattu suomalaiselle riippumattomalle levy-yhtiölle Love Is Punkille. Yhtyeen viides albumi ilmestyy vuoden 2024 puolella. Love Is Punkin muita artisteja ovat mm. Juustopäät, Likaiset Pikkarit, Rasvamaksa ja Broken Trend.

Yhtye esiintyy Love Is Punk Fest -tapahtumassa On The Rocksissa 7.10. yhdessä Rasvamaksan ja Lame Duckin kanssa.

Lisää uutisia