October 6, 2023

Rasvamaksa julkaisee debyyttialbuminsa Muutakin kuin muisto 6.10.

Tiedote – Vapaa julkaistavaksi heti

Rasvamaksa julkaisee debyyttialbuminsa Muutakin kuin muisto 6.10.

Emergenza-bändikilpailussa hopeaa voittanut, Love Is Punk Recordsin kanssa vastikään levytyssopimuksen tehnyt Rasvamaksa julkaisee 6.10. debyyttialbuminsa Muutakin kuin muistoY

htye tarjoilee levyllään raivokasta punk-asennetta, iskeviä metallisia äänimaisemia ja moniulotteisia tekstejä.

”Me ollaan bändinä todella ylpeitä tästä levystä ja voidaan rehellisesti sanoa, että se on Rasvamaksan näköinen levy alusta loppuun asti”, toteaa Rasvamaksan kitaristi Sasu.

”Meidän kappaleissa on aina haissut se tuttu Rasva. Yhteisten ideoiden pohjalta biisit ovat saaneet lähtöaskeleet kitaristien käsissä ja lopullinen sovitus on syntynyt tekstien ja yhdessä soitettujen tuntien myötä aina koko porukalla. Se tekeekin tästä äärimmäisen kallisarvoisen levyn. Yksikään kappale ei ole yhden jäsenen mielentuote vaan kollektiivinen efortti saada aikaan jotain, mihin kaikki voivat olla tyytyväisiä”, kuvailevat Sasu ja yhtyeen laulaja Pietu.

Bändin laulajat Anssi ja Pietu kirjoittavat Rasvamaksan tekstit. Keskenään erilaiset kirjoitustyylit kuuluvat levyllä ja korostavat punkin moniulotteisuutta abstraktista maisemasta konkreettiseen irvistykseen.”Levylle valikoitui lopulta kymmenen tarinaa elämästä - ystävien, kaverien, läheisten tai bändin jäsenten. Toki ne tarinat alkavat elämään omaa tarinaansa biiseissä ja saavat uusia kerroksia - mutta silti ja ehkä juuri siksi voidaan puhua aika henkilökohtaisesta albumista. Mulle itselle teksti toimii, kun se iskee sanottua kovemmin - että se tavoittaa jotain sisimmästä”, kertoo Pietu.

Esikoisalbumi kantaa nimeä Muutakin kuin muisto - ja kuten bändin kappaleilla, albumin nimelläkin on useita merkityksiä. ”Siihenkin liittyy pari tarinaa – osaltaan se kuvaa levyn biisejä, niitä tarinoita, jotka jatkavat elämäänsä meissä ja kappaleissa. Toinen liittyy nyt jo purettuun sairaalaan, jonka katonrajaan piti saada tää teksti ja siitä kuva albumin kanteen. No siinä oli vähän kaikenlaista ja sitä kirjoitettiin niin, että yksi seisoi toisen harteilla. Kun teksti oli valmis, katossa luki Muutakim kuin muisto. Eihän sitä voinut enää korjata! On siinä ollut raksaäijillä naurussa pitelemistä,” Pietu nauraa.

Albumin on masteroinut Spectre Studiosin Troy Glessner (Neck Deep, MXPX, Disturbed).

Energisen livebändin maineessa oleva kuusikko soittaa levynjulkaisukeikkansa Love Is Punk Fest -tapahtumassa lauantaina 7.10. Helsingin On The Rocksissa. Tapahtumassa esiintyvät myös Clarkkent ja Lame Duck.

Rasvamaksa levyttää Love Is Punk -levy-yhtiölle, joka on riippumaton suomalainen label. Love Is Punkin muita artisteja ovat mm. Juustopäät, Likaiset Pikkarit ja Broken Trend.

Albumi Spotifyssä: https://spotify.link/i4JuCOLvFDb

Kuole sika -musiikkivideo Youtubessa: https://youtu.be/TYM5eXP83aM

Rasvamaksa Facebookissa: https://www.facebook.com/RasvamaksaVirallinen
Rasvamaksa Spotifyssä: https://open.spotify.com/artist/12bn3Nda9KGVQXGquiptqF?si=a1pYJhI8TkCpK8vg5edi-w
Rasvamaksan verkkosivut: https://www.rasvamaksa.com/

Rasvamaksa:
Anssi - laulu
Pietu - laulu
Lasse - kitara
Sasu - kitara
Joel - Basso
Tero - Rummut

Yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:
Jansku / Love Is Punk Records
jansku@loveispunk.fi
puh. 040-5114151

Lisää uutisia